„Po konzumácii mlieka má človek črevné ťažkosti, ako bolesť brucha, kŕče, plynatosť, či hnačku. Len na základe týchto príznakov je ale ťažké rozlíšiť, či to bola mliečna laktóza alebo mliečna bielkovina,“ hovorí internista MUDr. Vladislav Abaffy, nasledovať by malo odborné vyšetrenie. „Prvé, čo sa vyšetruje je diferencia medzi laktózou a mliečnou bielkovinou, pokiaľ sa laktóza ukáže ako negatívna, je to intolerancia na mliečnu bielkovinu.“ „Pre priemerného človeka je potrebný denný príjem bielkovín na úrovni 75 gramov, preto pri intolerancii na mliečnu bielkovinu musíte nahradiť chýbajúcu bielkovinu inou bielkovinou, napr. z mäsa a vajec. Nezabúdajte aj na rastlinné bielkoviny, ako sú napr. strukoviny,“ radí odborník. Ak vás táto téma zaujala, vypočujte si celý rozhovor.
AUDIO: Intolerancia mliečnej bielkoviny
- TÉMY ČLÁNKU: bolesť brucha, intolerancia, kazeín, laktóza, mliečna bielkovina, potravinová intolerancia, rozhovor
Najnovšie články
Arteterapeutka: Vysoké očakávania a stres nám znemožňujú oddychovať
22. decembra 2024
Neurologička: Ak vás trápi tetánia, pátrajte po jej príčine
23. novembra 2024
Liečba bolestí chrbta – ako sa o chrbticu starať, aby nás nebolela?
13. októbra 2024
Kategórie
TÉMY
Odoberajte náš newsletter
a majte zdravé novinky ako prvý
Odoslaním vášho emailu súhlasíte so spracovaním vašich údajov pre zasielanie Newslettra